Loading...

Nieuws

Hardlopen maakt gelukkig.

Geplaatst op: 1 Februari 2021
Hardlopen maakt gelukkig.

Iets wat in deze crisistijd wel van pas komt. Dat is de conclusie van wetenschappers die lopen als anti depressivum onderzoeken. Ook andere wetenschappers zijn juist op zoek naar de verslavende werking van het hardlopen. Sommige lopers zijn als junks op zoek naar ‘Runner’s High’. Maar het merendeel is op zoek naar ontspanning door inspanning, een voldaan gevoel en een beter zelfbeeld.

Waarom lopen gelukkig maakt, moeten we misschien wel niet in stofjes zoeken, maar gewoon in de psychologie. Zodra je hardloopt, word je – bewust of onbewust – deel van je omgeving. Jij bepaalt het tempo, de richting, de duur. Alles mag, niets moet. Zie je dat bankje, in de verte? Je mag er best op neerploffen om even bij te komen.  Er eerst zo hard mogelijk naar toe sprinten mag natuurlijk ook.
 
Trainen is niets anders dan oefenen. Na iedere oefening past je lichaam zich aan. Eerst wordt het moe en dan – als je rust – besluit het zichzelf niet alleen te herstellen, maar ook om net iets sterker te worden dan het eerst was, zodat het de volgende keer niet meer zo van die oefeningen schrikt. Oefening is goed, zo weten psychologen. Het geeft een mens vertrouwen , en dus peace of mind. Je weet dat je het kan!
 
Je zult ervaren dat hoe meer je traint, het je makkelijker af zal gaan. Maar je moet dus wel trainen. Je zelf iedere keer weer dat duwtje geven. En als je dan hebt doorgezet, dan ben je recht trots op jezelf. En trots zijn maakt gelukkig, uiteraard.
 
Dus zie je het even niet zitten, zit je de hele dag achter je computer te vergaderen? Ga hardlopen, loop de spanning er uit en Be Happy !!
 


terug