Loading...

Voetmeting en loopstijl-analyse

                 

 Voettype, loopstijl en gewicht  bepalen de keuze van de uw schoen!

Hardlopen is een belastende sport. Er komt ongeveer 3x uw lichaamsgewicht per landing op uw schoen te staan! Een schoen moet dus dempen en stabiliteit beiden. Uw voettype, loopstijl en gewicht bepalen de juiste keuze van uw hardloopschoen. Een verkeerde, een te slappe schoen voor uw gewicht en loopstijl kan tot vervelende blessures leiden. Laat ons daarom u adviseren.

Het is niet nodig om voor een voetscan of loopstijlanalyse een afspraak te maken. Een afspraak maken kan wel.

Tip!
Neem u oude hardloopschoenen mee. Aan de hand van uw oude schoen kunnen wij namelijk zien wat voor schoen u nu heeft (Neutrale-, Anti pronatie- of Motion Control schoen) en hoe het slijtpatroon op de schoen eruit ziet. Ook als u klachten of blessures heeft, is het analyseren van de oude loopschoenen belangrijk de eventuele oorzaak te kunnen achterhalen.


1:  Digitale voetscan.
Eerst maken wij een digitale voetscan. Uw voettype bepaalt namelijk in grote mate wat voor type loopschoen het beste bij u past. (Neutrale-, Anti pronatie- of Motion Control schoen) Ook uw trainingsintensiteit en gewicht speelt een belangrijke rol bij de keuze van de juiste schoen.

2: Loopstijl-analyse
Daarna analyseren wij uw loopstijl en kunt u de schoenen even uit proberen.  Met de geselcteerde schoenen laten we u lopen terwijl wij u filmen. Er wordt hierbij uitvoerig bekeken of  de schoen voor u geschikt is. Nogmaals, een goede schoen voorkomt vervelende blessures.

 Voetscan Loopstijl